Σαλιγκάρια µπουµπουριστά
(6 άτοµα)
Υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξίδι1 ποτηράκι αλεύρι1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Οαλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
Προετοιμασία
Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουµε µέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον µισή ώρα) και τα καθαρίζουµε καλά. Πετάµε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουµε τα σαλιγκάρια µέσα µε 3 κουταλιές αλάτι. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουµε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν 10 λεπτά. Μετά πετάµε το νερό και τα ξεπλένουµε πολύ καλά µε κρύο νερό.Αλατίζουµε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουµε και τα βάζουµε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόµιο προς τα κάτω για 3 λεπτά. Ρίχνουµε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουµε µια φορά και µετά από 2 λεπτά τα σβήνουµε µε κρασί. Τα αφήνουµε να πάρουν µια βράση και είναι έτοιµα για σερβίρισµα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Με ενδιαφέρον αναμένεται η εβδομάδα που ξεκίνησε στο Δήμο Κιλελέρ, με τους υποψήφιους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου Ρίζο Κομήτσα και Θα...
-
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ - ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗΚαθορισμός των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν την παραγωγή,...
-
ΈΝΤΥΠΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ Ν।2308/95(ΑΠΟΦΑΣΗ 11.03.2008 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ο.Κ.Χ.Ε.) Δ1 - Έντυπο Δήλωσης του Ν.2308/1995 (για φυσικά πρόσωπα με δικαιώματα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου